20150620_120514.jpg

Huh, kevät meni aika siivillä ja ei kyllä tullut paljoa leivottua. Muuta kuin koulussa, muttei sieläkään mitään kummempaa. Tai ainakaan sellasta että viitsisin päivitellä tänne. Mutta nyt juhannuksena päätin tehdä sellaisen hyydykekakun mikä on vähän raikkaampi, yleensä oon tehnyt makeita hyydykekakkuja. Pääsin myös eka kertaa testaamaan confetista ostamaani muovireunusta. Ja reuna on heti paljon nätimpi. Mutta joo, nyt resepti:

Sitruunajuustokakku:

3/4 pkt digestivekeksejä

75 g voita

1 prk mascarponejuustoa

2 ½ dl flora vispiä

5 liivatetta

3 sitruunan mehu

Vaniljasokeria

Sokeria

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Murskaa digestivekeksit ja sulata voi. Sekoita tasaiseksi massaksi ja painele irtopohjavuoan pohjalle, muista leivinpaperi! Vaahdota kerma kuohkeaksi vaahdoksi, sekoita joukkoon mascarponejuusto. Purista sitruunoista mehu ja mausta vaniljasokerilla ja sokerilla oman maun mukaan. Sulata liivatteet kattilassa pienessä määrässä sitruunamehua, anna jäähtyä hetki ja valuta ohuena nauhana massaan hyvin sekoittaen. Anna hyytyä jääkaapissa mieluiten yön yli ja koristele sitruunan kuorella.