En ole leiponut nyt kotona mitään (mutta viikonloppuna leivon), koulussa senkin edestä. Laitan nyt tähän kuvakoosteen, ja kerron vähän mitä olen tehnyt ja mikä oli vaikeaa. Reseptit voin laittaa jos joku pyytää.

20141114_124657.jpg

Piparikausi alkoi, huh. Pitää kyllä tuota pikeerin käyttämistä harjoitella noiden koristelussa, ei meinannu ihan luonnistua. Tuossa on sekaisin kaikkien meidän luokkalaisten koristeluja. Sain kuitenkin hyvän vinkin, että millä kiinnitän piparitalon seuraavan kerran kiinni. Pikeeri on nopea kuivumaan, ja vielä valkosta. Laitan sen reseptin tänne kunhan saan sen talon aikaiseksi.

20141114_124803.jpg

Kokeiltiin myös marsipaanitöitä, ja ihan hyvin ne onnistui. Okei, tuossa on suppea valikoima mitä tehtiin, pääasiassa kuitenkin harjoiteltiin ruusuja. Vielä pitää harjoitella, mut ihan hyvältä ne nytkin näyttää.

20141127_140658.jpg

Lusikkaleipiä, äidin perinteisellä ohjeella. Nämä oli lopulta yksinkertaiset tehdä, mutta ulkonäössä on vielä paljon harjoteltavaa, samoin maussa. Tai sitten olen vaan yli-kriittinen, sillä äitini tekee maailman parhaita lusikkaleipiä.

Anteeksi kuvan vinksahteisuus, mutta en meinaa millään muistaa kääntää kännykän kameraa vaakatasoon, enkä koulussa viihdi kantaa digikameraa mukana. Yritän tosin keksiä ratkaisun että näin ei kävisi. En laita nyt siis noita paria muuta kuvaa, siinä olisi ollu tortuista ja viinereistä. Koitan keksiä että miten saan kuvistani normaaleja tai sitten alan ottaan vaakatasossa. Viikonlopun jälkeen tulee uusi  päivitys, tällä kertaa täytekakkua.

-Sokeripossu