20141231_151537.jpg

Uuden vuoden leivontaa. Tiikerikakkua kokeilin ensimäisen kerran kotona, ja musta tuntuu siltä, että kaikki onnistuu koulussa paremmin. Mistähän se johtuu? Kuitenkin, tässä meni oikeastaan vikaan vain vuoka, sillä se oli liian pieni. Tein myös toisenkin, ja vaikka olin voidellu ja korppujauhottanut vuoan hyvin, niin otti se silti kiinni. Ärsytti. Tämä kakku kuitenkin päätyi sitten uuden vuoden kisan arvontaan kotipaikkakunnallani. Tässäpä resepti:

Tiikerikakku suklaalla

200 g rasvaa

2 dl sokeria

3 munaa

2 tl vaniljasokeria

2 tl leivinjauhetta

3 dl vehnäjauhoa

2-3 rkl sulatettua suklaata

2-3 rkl kaakaojauhetta

Nosta rasva ja kananmuna aikaisin huoneen lämpöön. Mielellään edellispäivänä. Vaahdota rasvasta ja sokerista kuohkea vaahto. Lisää joukkoon munat yksi kerrallaan varovasti vatkaten. Vinkkinä, että laittaa hieman vehnäjauhoja alle, niin taikina ei juoksetu. Munien jälkeen lisää kuivat aineet.

Erota taikinasta n. 1/3 osa, itse tosin taisin ottaa melkein puolet. Sulata suklaa mikrossa 30 sekunnin aikaväleillä ja mittaa se kaakaojauheen kanssa yhdessä pienempään taikina osaan. Laita taikinat vuorotellen vuokaan, aloita vaalealla taikinalla. Sen jälkeen voit pistellä ja nostella haarukalla raidoituksen kakun sisälle. Paista kakkua 175 asteessa n. 50 minuuttia. Jäähtyneen kakun voi koristella sulatetulla suklaalla.