Isälle synttärikakku, pieni salmiakkipommi oli. Pohja epäonnistu, tai no en tykännyt mausta, olisi pitänyt olla salmiakki-dominoita mutta niitähän ei sitten mistään löytynyt ja laitoin sit normaaleja. Ohje napattu Kinuskikissan sivuilta.

Lakritsi pommi:

Pohja:
200 g Black Domino -täytekeksejä
50 g margariinia

Täyte:
12 kpl (á 19 g) Kick-patukoita
3 dl kuohukermaa
5 liivatelehteä
3 ½ dl Flora Vispiä
½ dl vettä
(turkinpippurirouhetta)

Kiille:
3 liivatelehteä
½ dl vettä
2 dl (n. 300 g) lakritsikastiketta

Peitä halkaisijaltaan 24 cm kokoisen irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Murskaa mustat Dominot kaulimella tai tehosekoittimessa. Sulata voi kattilassa ja sekoita joukkoon keksimurska. Painele seos vuoan pohjalle.

Valmista Kick-patukoista ja kuohukermasta lakritsikastike mielellään jo edellispäivänä. Pilko Kick-patukat pieniksi paloiksi ja laita ne kuohukerman kanssa teflonpintaiseen kattilaan. Keitä, kunnes karkit ovat sulaneet kermaan. Kaada vaahdotusta varten valmiiksi kulhoon. Anna olla jääkaapissa, kunnes kastike on täysi. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa Flora Vispi löysäksi vaahdoksi. Vatkaa myös kylmä lakritsikastike jämäkäksi vaahdoksi. Yhdistä vaahdot keskenään. Kiehauta vesi ja sulata siihen liivatelehdet. Sekoita lakritsivaahtoon.

Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa kolmisen tuntia.

Laita kiilteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Kiehauta ½ dl vettä ja sulata liivatelehdet siihen. Yhdistä liivatevesi huolellisesti lakritsikastikkeen kanssa. Kaada täytteen päälle ja hyydytä jääkaapissa pari tuntia ennen vuoasta irrottamista.