SDC12971-normal.jpg

Phuuh, nyt on kirjotuksista selvitty ja pääsen taas leipomaan. Tai paremminkin päivittelemään blogia. Tässä näkyi herkku mitä syötiin pääsiäisenä, sitruunamarenkitorttu. En ollut ikinä aikasemmin tehnyt tuota, mutta hyvältä maistu ja kuulemma onnistu. Eikä ollut mitään mihin verrata että onnistuiko se. Tässä kuitenki resepti, joka on napattu kotikokki.net sivulta:

Sitruunamarenkipiiras

Pohja:

1,5 dl vehnäjauhoja

50 g voita

½ tl suolaa

2 rkl kylmää vettä

Täyte:

2 dl sokeria

3 rkl maizenaa

1,5 rkl vehnäjauhoja

hiven suolaa

2,5 dl vettä

3 dl keltuaista

1 sitruunan rastettu kuori

2/3 dl sitruunan mehua

2 rkl voita

Marenki:

3 valkuaista

6 rkl sokeria

Nypi kulhossa ryynimäiseksi jauhot, suola ja voi. Lisää vesi vähitelle ja sekoita haarukalla kunnes saat kiinteän taikinan. Itse jouduin tekemään pohjaan vähän enemmän taikinaa, koska en tiennyt kuinka ohut sen pitää olla. Tuplasin sen annoksen.

Kaaviloi hieman vuokaa suurempi levy. Nosta levy kaulimen avulla voideltuun vuokaan. Painele taikinaa myös  vuuan reunoille. Paista 225 asteessa 10-12 min, kunnes väri on kauniin vaalean ruskea.

Mittaa kattilaan sokeri, jauhot, suola ja vesi. Keitä koko ajan sekoittaen 5-8 min. Kaada keltuaiset joukkoon vatkaten ja kuumenna kattilassa. Nosta pois levyltä ja lisää sitruunan kuori ja -mehu sekä voi. Jäähdytä kiisseli silloin tällöin vatkaten. Levitä täyte kypsän jäähtyneen pohjan päälle ja anna jähmettyä.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen ja jatka vatkaamista vielä hetki. Marenki on valmis, kun kääntää kulhon ylösalaisin, eikä se tule sieltä alas. Levitä tai pursota marenki piiraan päälle, ja paista 150 asteessa 10 min tai kunnes marenki on saanut kauniin värin.