SDC12823-normal.jpg

 

Hyydykekakut on ollu sellasia, mitä ei ole tullu paljoa tehtyä. Kuitenkin nämä kakut onnistuivat tosi hyvin. Takana oleva on pätkis-kakku ja etupuolella karpalokakku. Karpalokakun resepti on otettu Hellapoliisin Suklaa&Keksi -herkkukirjasta,tosin muunneltuna, ja pätkiskakun reseptin olen saanut joskus serkultani.

Karpalokakku:

Pohja:

20 kpl kaurakeksejä

½ dl maitoa

50 g margariinia

Täyte:

5 liivatelehteä

2 dl vispikermaa

1 prk maitorahkaa

3-5 dl karpaloita, oman maun mukaan

1 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

2 rkl vettä

Murskaa keksit, ja sekoita joukkoon maito ja sula rasva. Laita irtopohjavuoan pohjalle (18 cm halkaisija) leivinpaperia ja laita keksimuruseos tasaisesti vuokaan.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma, sekoita joukkoon maitorahka, sokeri, vaniljasokeri ja karpalot. Karpaloita voi hieman murskata ennen seokseen lisäämistä. Laita kattilaan 2 rkl vettä ja purista liivatteet kuiviksi. Laita sitten liivatteet kattilaan veden kanssa, ja sulata ne. Anna nesteen vähän aikaa jäähtyä, ja kaada sen jälkeen ohuena nauhana varovasti sekoittaen kermarahkaseokseen. Kaada täyte keksipohjan päälle ja levitä tasaisesti. Anna hyytyä yön yli.

 

Pätkis-kakku

En osaa sanoa sellaista ehdotonta vuokakokoa, käytin itse isompaa kuin 18 cm halkasija, ja hyvä tuli.

Pohja:

1 pkt minttudominokeksejä

50 g margariinia

Täyte:

4 liivatetta

10 pätkistä

250 g maustamatonta tuorejuustoa

1 tlk vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

½ dl kahvia

Murskaa keksit ja sekoita joukkoon rasva. Sekoita tasaiseksi massaksi ja laita leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuoan pohjalle.

Laita liivatteet kylmään veteen. Hienonna pätkikset, ja tämäkin riippuu oman mausta että tykkääkö isommista, vai pienemmistä paloista. Vatkaa vaniljavaahto kovaksi, sekoita joukkoon tuorejuusto ja pätkikset. Liuota liivatteet kattilassa kahvin kanssa. Anna jäähtyä hetki, ja sen jälkeen valuta ohuena nauhana täyteseokseen. Kaada täyte pohjan päälle, ja anna hyytyä yön yli.