SDC12746-normal.jpg

Oli kotona vähän ylimääräisiä omppuja, joten tein omenapiirakan. Hyvin perinteinen ja hyvin meni kaupaksi, kuten kuvasta näkyy.

Pohja:

100 g rasvaa

3/4 dl sokeria

1 muna

1 tl leivinjauhetta

2½ dl vehnäjauhoja tai 1 dl graham ja 1½ dl vehnäjauhoja

Omenoita maun mukaan

Muruseos:

50g rasvaa

½ sokeria

1 dl vehnäjauhoja

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää muna hyvin sekoittaen. Sekota kuivat aineet keskenään ja sekoita puuhaarukalle rasvasokeriseokseen. Painele taikina kevyesti voidellun piirakka vuoan pohjalle ja reunoille (halkaisija 23.27 cm). Nypi pehmeähkö voi sokerin ja jauhon kanssa. Varo ettei tule liian pehmeää voita, sitä ei saa silloin nypittyä. Lohko omenat tai laita pohjan päälle. Ripottele päälle sokeria ja kanelia. Lopuksi lisää muruseos ja paista 200 asteessa noin puoli tuntia.