SDC13120.jpg

Oli ihana päästä pitkästä aikaa leipomaan jotain konkreettista alusta loppuun asti. Oon ollu nyt työssäoppimassa Ekbergillä, ja itsekseni leipominen on vähän jäänyt, ei ole vaan tullut leivottua. Päivärytmini on ollu herätys aamu neljältä, ja nukkumaan ilta kahdeksalta. Tekee vähän tiukkaa. Mutta nyt anoppi järjestää Partylite-kutsut, ja pääsin tekemään jotain uutta. Sain joululahjaksi yllätys yllätys Koko Suomi Leipoo -kirjan, ja päätin testata sitä mustikkajuustokakkua. En vielä tiedä maulta miten onnistui, mutta oletan että on hyvä. Tässä resepti 24-26 cm halkasijan kakkuun

Valkosuklaa-mustikka juustokakku:

Pohja:

200g voita

2 dl sokeria

5 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1tl vaniljasokeria

 

Mustikkamarmeladi:

400 g mustikoita

1½ dl marmeladisokeria

1-2 rkl vettä

 

Täyte:

400 g maustamatonta tuorejuustoa

2 dl sokeria

4 munaa

200 g valkosuklaata

1 sitruunan mehu

2 rkl perunajauhoa

 Sekoita voi ja sokeri hyvin keskenään. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sähkövatkaimella ei saa tasaista, joten vaivaa käsin. Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka, lisää taikina tasaisesti sinne reunoille asti. Laita painoksi kuivia herneitä tai makaroneja painoksi (leivinpaperi alle!) ja töki pohjaan reikiä, jotta ilma pääsee pois. Paista pohjaa 200 asteessa n. 5-10 min.

Valmista mustikkamarmeladi. Laita kattilaan mustikat, marmeladisokerit ja vesi, kiehauta ja anna kiehua hiljakselleen 5 minuuttia liedellä. Anna jäähtyä hetki, ja kaada jäähtyneen pohjan päälle.

Valmista valkosuklaatuorejuustotäyte. Sekoita tuorejuusto ja sokeri, lisää munat yksitellen ja sekoita hyvin. Lisää sulatettu valkosuklaa (sulata 30 sekunnin välein), sitruunanmehu ja perunajuhot. Sekoita tasaiseksi massaksi. Kaada pohjan päälle ja levitä tasaiseksi. Paista 150 asteessa n. 50-60 min, kunnes täyte on hyytynyt.

Laita kakku jääkaappiin jäähtymään yön yli. Koristele mustikoilla.