20140212_173012-normal.jpg

 

Tämännäköisellä kakulla opettajat herkuttelivat eilen penkkaripäivänä :) Kakussa on kaksi normaalia neljän munan sokerikakkupohjaa, ja täytteen resepti on napattu kinuskikissalta. Täytteen kanssa on viinimarjoja sisällä, ja täytteen kans voi laittaa mitä tahansa marjoja. Maun mukaan. Viinimarjat passasi kuitenkin täytteeseen (maisteltiin toki mitä jäi yli) ja opettajatkin kehuivat :)

Kinuskitäyte:
Kinuskikastike:
3 dl kuohukermaa
3 dl fariinisokeria

Kerma-tuorejuustovaahto:
3 dl kuohukermaa
150 g maustamatonta tuorejuustoa

½-1 dl vaniljakreemijauhetta
TAI
3 liivatelehteä
½ dl vettä

Kinuskikuorrutus:
2 dl kuohukermaa
2 dl fariinisokeria

Kinuskitäyte:
Valmista ensin kinuskikastike. Mittaa kerma ja fariinisokeri kattilaan. Kuumenna sekoitellen, kunnes seos kiehuu ja jatka keittämistä parin minuutin ajan. Anna kastikkeen jäähtyä (kylmä vesihaude nopeuttaa) ja siirrä jääkaappiin. Kastikkeen täytyy olla täysin kylmää ennen vaahdotusta. Tee kastike mielellään valmiiksi jo vaikka edellispäivänä.

Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon tuorejuusto.

Vatkaa kylmä kinuskikastike vaahdoksi sähkövatkaimen täydellä teholla. Sekoita kinuskivaahto kerma-tuorejuustoseokseen.

Lisää täytteeseen vaniljakreemijauhetta, kunnes se on riittävän jämäkkää pohjan päälle levitettäväksi. Mikäli käytät liivatelehtiä, liota ne kylmässä vedessä ja sulata kiehuvaan veteen. Jäähdytä hetki ja sekoita sitten täytteeseen.

Kinuskikuorrutus:

Mittaa kerma ja fariinisokeri kattilaa, ja keitä samalla tavalla kuin kinuskitäytteen alussakin. Anna kinuskikuorrutuksen jäähtyä, ei kuitenkaan niin kylmäksi että se jämähtää. Kaada kakun päälle.

20140212_172950-normal.jpg