20141101_120509.jpg

Anteeksi laatu, mutta olin unohtanut digikameran Kuopioon. Mutta tässä tämä ihanuus on, resepti on täysin omaa käsialaa. Tein itselleni jälleen kerran syntymäpäiväkakun, tällä kertaa päätin kokeilla hyydykekakkua. Ihan kun en olisi tehnyt niitä aikaisemmin, mutta uusilla mauilla. Kakku oli yhtä aikaa raikas ja makea, ja tykättykin. Tässä tämä resepti:

20 cm halkasija

Pohja:

100 g  sulatettua voita

Reilu paketillinen digestivekeksejä

Täyte nro1:

100 g tuorejuustoa

n. 200 g valkosuklaata

2 liivatetta

2 dl vispikermaa

Täyte nro 2:

100 g tuorejuustoa

½ litraa viinimarjoja

2 liivatetta

2 dl kermaa

Murskaa keksit ja sekoita niihin sulatettu voi. Tee seoksesta tasainen massa, ja laita tasaisesti vuoan pohjalle. Laita liivatteet likoamaan. Molemmat täytteet tulevat täysin samalla idealla, joten kirjoitan sen vain kerran. Vaahdota kerma ja lisää joukkoon tuorejuusto. Sulata suklaa/murskaa vähän marjoja ja sekoita joukkoon. Marjat saa jäädä aika isoiksi puremapalasiksi. Sulata liivatteet ja anna jäähtyä hieman, lisää sitten ohuena nauhana täytteeseen.

Anna jähmettyä yön yli jääkaapissa, tai niin kauan kun se on hyytynyt. Koristele kakku marjoilla.