SDC12580-normal.jpgSDC12581-normal.jpgSDC12582-normal.jpg

 

Tässä pari päivää sitten kesäpäivän iloksi leipasin korvapuusteja ja voipullia. Luottoresepti tulee tässä:

 

225 astetta ja n. 10-15 min

5 dl maitoa

50 g hiivaa

1 muna

2 dl sokeria

1½ tl suolaa

n. 1 kg (15-16 dl) vehnäjauhoja

150 g voita

kardemummaa (en ikinä mittaamalla mittaa, vaan laitan sen mikä näyttää hyvältä)

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja sekoita hiiva joukkoon niin, että se liukeaa. Sekoita joukkoon muna, sokeri, suola ja kardemumma. Sulata voi. Sekoita pikkuhiljaa jauhoja taikinan joukkoon yhdessä voin kanssa. Taikina on valmis, kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Anna kohota kaikessa rauhassa, se on sitten hyvä jos painaessa taikina nousee ylöspäin.

Korvapuustit:

Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Sulata rasvaa 50 g mutta niin, että voit levittää sitä kuin voita leivälle. Ripottele päälle runsaasti kanelia ja sokeria, mutta älä laita liikaa, koska muuten korvapuustit keikahtaa. Rullaa tiukaksi rullaksi ja nypistä sauma umpee. Leikkaa viistottain palasia ja käännä kapea pää ylöspäin, ja paina sormilla niin että kierteet tulee esille. Jätä kohoamaan liinan alle. Muista voidella kananmunalla ja laita sokeri!

 

Voipullat:

Pyörittele vain kuten normaalitkin pikkupullat ja jätä kohoamaan pellille. Kun ne on kohonut niin tee ''kuoppa'' taikinaan, sellanen että pohja näkyy. Laita lusikallinen voita kuoppaan. Voitele kananmunalla ja sokeroi.