Siitähän on aikaa kun oon viimeksi päivittänyt, sori on ollut vähän kiireitä koulun suhteen eikä ole kyllä ehtinyt leipomaankaan. Mut tässä tulee, cookie dough piirakka, jota tein pääsiäiseksi ja josta tajusin, että joudun siirtymään laktoosittomaan ruokavalioon.

 

SDC12396-normal.jpg

Eli, tämä on lähtötilanne. Ohje on muuten otettu Kinuskikissan sivuilta, luottosivuja mistä löytyy hyviä reseptejä. Ja resepti tulee siis tässä:

 

16-25 kappaletta

Brownies-pohja:
125 g suolatonta voita
75 g tummaa leivontasuklaata
2 dl sokeria
hyppysellinen suolaa
1 tl vaniljasokeria
2 munaa
2 dl vehnäjauhoja

Cookie dough -täyte:
125 g suolatonta voita
1 ¾ dl ruokosokeria
2 tl vaniljasokeria
hyppysellinen suolaa
2 ½ dl vehnäjauhoja
2 rkl kermaa
1 dl tummaa suklaarouhetta

Suklaakuorrutus:
100 g suolatonta voita
100 g tummaa leivontasuklaata
suklaaströsseliä

Sulata voi kattilassa. Ota liedeltä ja lisää suklaapalat voisulaan. Sekoittele, kunnes suklaa on sulanut. Lisää sokeri, suola, vaniljasokeri, munat ja jauhot.

Vuoraa leivinpaperilla reunallinen uunivuoka (n. 19 x 19 cm). Kaada taikina vuoan pohjalle.

Paista pohjaa 175 asteessa 15-25 minuuttia. Brownies-pohja saa jäädä sisältä hieman raa’aksi. Pohjan uunissaoloaikaan vaikuttaa astia, jossa pohjan kypsennät. Teflonpintaisessa vuoassa pohja kypsyy nopeammin kuin keraamisessa vuoassa. Anna pohjan jäähtyä.

Vatkaa voi ja ruokosokeri sekaisin. Lisää vatkaimella sekoittaen loput aineet.

Levitä taikina pohjan päälle tiiviiksi kerrokseksi. Kaavi kulhon jämät omaan suuhusi. ;) Nosta vuoka jääkaappiin jähmettymään noin puoleksi tunniksi.

Mittaa kuorrutteen voi ja suklaa kattilaan. Lämmitä seosta lieden keskilämmöllä sekoitellen, kunnes kuorrute on tasaista. Anna jäähtyä hetken aikaa.

Kaada kuorrute vuokaan täytteen päälle. Ripottele pinnalle strösseliä tai suklaarouhetta. Anna jähmettyä jääkaapissa.

Leikkaa levy pieniksi neliöiksi. Säilytä leivokset jääkaapissa.

SDC12398-normal.jpg

Anteeksi lopputuloksesta ei ole kuvaa, mut tuo kuva kertoo varmasti olennaisen :)