Viime kesäinen siskon synttärikakku, pitkästä aikaa tein kunnollisen täytekakun, ja sen kyllä huomaa ulkonäöstäkin.

Pohjasta en itseasiassa muista miten tein, mittasin vaan lasilla mitä tulee paljonkin. Eli jos laitan sellasen 2 dl lasin munia, nii saman verran sokeria jne, mutta veikkaisin että 4 munaa meni?

Täyte:

Vaahto:
1 tlk (2,5 dl) Flora Vispiä (20 %)
3 munaa
3/4 dl sokeria

Mustikkamousse:
vajaa 1/2 vaahdosta
1/2 tlk (125 g) rahkaa
1 1/2 dl mustikoita
3 liivatetta

Valkosuklaamousse:
reilu 1/2 vaahdosta
100 g valkosuklaata
2 liivatetta

Vaahdota kerma. Vatkaa myös munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kerma varoen munavaahdon joukkoon. Laita liivatteet (5 kpl) likoamaan kylmään veteen.

Valmista ensin mustikkamousse. Laita kulhoon rahka. Kaada päälle vaahtoa sen verran, että valkosuklaamoussea varten jää suunnilleen yhtä iso määrä. Survo mustikoita haarukalla niin, että saat erotettua muutaman ruokalusikallisen mehua. Kiehauta sitä kattilassa ja liuota joukkoon liivatteet. Kaada rahkavaahdon joukkoon liivatemehu ja mustikat. Sekoita tasaiseksi ja kaada vuokaan. Nosta päälle toinen pohjalevy ja kostuta.

Sulata valkosuklaa. Anna jäähtyä hetki ja sekoita lopun vaahdon joukkoon. Lämmitä pari ruokalusikallista vettä kiehuvaksi ja liuota siihen liivatteet. Sekoita liivatevesi vaahtoon. Kaada valkosuklaamousse vuokaan ja nosta päälle viimeinen pohjalevy. Kostuta ja laita jääkaappiin hyytymään.

Tämmönen, ja tämä on toimiva muihinkin täytekakkuihin, koska noita makuja pystyy vaihteleen, tosin suhde pitää aina muistaa :)