SDC13017-normal.jpg

Tällaisia tänään, vaniljasydämiä. Oikein makeita ja nättejä, mutta näitä ei välttämättä jaksa montaa tehdä yhteen kyytiin. Ainakaan lämpimänä päivänä. Mitä viileämpi taikina, sen parempi. En muista mistä oon aikoinani tämän ohjeen ottanut, mutta tässäpä se olisi:

 

Vaniljasydämet (n.12 kpl)

Italian leivosvuokia

Pohja:

4 dl vehnäjauhoja

1 dl perunajauhoja

1 dl sokeria

200 g rasvaa paloina

Anna voin sulaa pehmeäksi. Sekoita kuivat aineet keskenään, ja sekoita sitten kuivat aineet rasvan joukkoon käsin. Alusta tasaiseksi. Laita jääkaappiin puoleksi tunniksi levähtämään. Voitele vuoat. Jaa taikina puoleksi, toisesta puolesta tulee pohja ja toisesta kansi. Laita kansitaikina takaisin jääkaappiin. Ota sitten levähtäneestä taikinasta paloja, pyöritä palloiksi ja litistä vaikka kaulimella n.2mm paksuisia. Mitä kylmempää taikina on, sitä paremmin se pysyy kasassa. Muuten se alkaa repeilemään. Laita taikinaa myös vuoan reunoille, sormet on erittäin näppärät tähän hommaan.

 

Täyte:

2 dl vaniljakreemijauhetta

4 dl kylmää vettä

n.3 rkl vaniljasokeria

Sekoita kylmä vesi, vaniljakreemijauhe ja vaniljasokeri keskenään. Vatkaa noin 5 minuuttia ja anna turvota hetki. Kun täyte on turvonnut, niin laita sitä vuokaan pohjan päälle maun mukaan, mitä enemmän niin sen parempi.

Ota kansitaikina jääkaapista, ja pyörittele taikinasta palloja, ja litistä ne pohjan tavoin. Laita ne sitten vaniljakreemin päälle tasaisesti.

Paista uunissa 200 asteessa 15 minuuttia. Kun olet ottanut uunista, niin anna jäähtyä hetki, ja kumoa sen jälkeen vuoat ylösalaisin lautaselle. Parhaita leivokset ovat tuoreina.