SDC12791-normal.jpg

Tämmönen syntyi isälle ihan isänpäivää varten.

Kääretorttupohja:

4kpl munia

1½ dl sokeria

1 dl ohrakasta

1 tl leivinjauhetta

½ dl kaakaojauhetta

Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa muna ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet varovasti munasokerivaahtoon. Sekoita ne vispilällä, niin kuohkeus pysyy. Kannattaa myös siivilöidä kuivat aineet, niin välttää paakut. Voitele leivinpaperia hieman, taikina irtoaa siitä paremmin. Paista 225 asteessa n.5-7 min. Itse paistoin 7 min ja vähän meinasi alkaa halkeileen. Kun pohja on paistunut, kaada se sokeroidun leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä.

Täyte:

1½ dl vispikermaa

2 rkl sokeria

200 g sitruunatuorejuustoa, tai jos haluaa tehän omanlaisen niin mitä tahansa makutuorejuustoa :)

Vaahdota sokeri ja vispikerma. Sekota joukkoon tuorejuusto. Anna olla jääkaapissa jonkin aikaa.

Kuorrute:

Maitosuklaata

Rasvaa

Sitruunaa

Sulata suklaa, itse laitoin vähän yli puolilevyä. Sulata se yhdessä rasvan kanssa, jota laitoin noin 50 g. Rasva antaa vähän joustavuutta ja kiiltoa suklaaseen, eikä suklaa halkeile jäähtyessään. Raasta sitruuna ja ripottele päälle.