SDC13089-normal.jpg

Kuvan laatu on taas mahtava... Mutta joo, daim-piirakka ilman daimia on hämmentävä, mutta piti ottaa manteliallergikko huomioon, niin harjoittelin marmoroimista. Ja harjoittelen muuten lisää vielä. Mutta tämä piirakka on jumalainen, ja yksi mun herkuista. Jaan reseptin nyt teille, ja reseptin itse olen ottanut Herkkunotko-blogista.

Pohja:
4½ dl sokeria
3 3/4 dl vehnäjauhoja
1½ tl vanilijasokeria
3 tl leivinjauhetta
4½ rkl vaaleaa kaakaojauhetta
225 g margariinia
2 dl vettä
3 munaa

Kinuski:
125 g voita
1 dl sokeria
½ dl siirappia
2 dl kermaa

Päälle:
1 levy (200g) suklaata
4 rkl öljyä
Dajm-rakeita

Pohja: Sekoita kuivat aineet. Sulata rasva kattilassa, lisää vesi ja kiehauta. Sekoita kuivat aineet ja vesi-rasvaseos puuharukalla. Lisää munat. Paista pellillä leivinpaperin päällä 175 asteessa n. 20 min.

Kinuski: Valmista kinuskikastike. Keitä kaikkia aineta n. 20 min. tai kunnes seos sakenee. Voit kokeilla kinuskin kypsyyttä tiputtamalla pisaran kylmään veteen. Jos voit muotoilla pisarasta pallon, niin kinuski on valmista. Palaa herkästi pohjaan. Levitä kastike jäähtyneen kakun päälle.

Päällys: Sulata suklaa ja lisää siihen öljy. Levitä suklaa jäähtyneen kinuskin päälle. Koristele Daim-rakeilla.